sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Nusa Lembongan

Tervehdys! Elikkä tähän Lombok postauksen perään vähän kuvia Nusa Lembonganilta. Lähdettiin saarelle perjantaina housewarming partyjen jälkeen, tarkoituksenamme viettää siellä muutama yö. Matkattiin saarelle fastboatilla, joten aikaa matkaan kului vain noin 30 minuuttia. Nusa Lembongan on pieni paratiisisaari Balin kaakkoispuolella ja yksi Balin suosituista "nähtävyyksistä". Saarella on erinomaiset mahdollisuudet surffaukseen, snorklaukseen ja sukellukseen ja erilaisia sukelluskouluja olikin joka kulmassa. 

Saarella yövyimme Sunset Villas nimisessä paikassa, pienissä bungaloweissa. Paikka oli kerrassaan upea, ja henkilökunta erittäin ystävällistä. Paikan omistaja oli itseasiassa kaverin kaveri, joten saatiin vieläpä erityiskohtelua :D  Hotellin katolle oli rakennettu ravintola, josta näkymät olivat erinomaiset. Siellä tulikin hengailtua melkeinpä joka ilta hyvässä seurassa. 

Tiet Lembonganilla olivat aivan omaa luokkaansa, kapeaa epätasaista vuoristotietä ilman valoja, joten varsinkin yöllä ajaminen oli erittäin mielenkiintoista. Siellä ajaessa saa kyllä olla varovainen... Saarella saa siis ajaa skoottereilla ja autoilla toisin kuin esimerkiksi gileillä. Mäet olivat niin jyrkkiä, että kaksi päällä ajaessa mopo saattoi hyytyä keskelle mäkeä. 

Pojat olivat joka päivä surffaamassa, itse tyydyin ainoastaan katsojan rooliin, aallot olivat sen verran isoja ja pohja kivikkoista, ettei alottelijana ollut sinne mitään asiaa. Pääasiassa oltiin Secret Pointilla, josta napsasin muutaman kuvan aalloista (alapuolella). Tämä paikka siis vain kokeneille surffaajille!:D Toki saarelta löytyy rantoja myös alottelijoille...

Yhtenä iltana vuokrattiin SUP laudat Coconut baylta auringonlaskun aikaan, mikä oli ehdottomasti yksi reissun kohokohdista! Valitettavasti gopro jäi kotiin, joten suppailusta ei ole yhtään kuvamateriaalia... Reissu meni siis kokonaisuudessaan erittäin hyvin ja olisin voinut viettää saarella pidemmänkin ajan. Lembonganille haluan ehdottomasti lähteä vielä uudelleen ja uusi reissu onkin jo suunnitteilla!

-Nora






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti