tiistai 25. marraskuuta 2014

Pohjois Balille ja takaisin

Viime viikon keskiviikkona Jake tuli takaisin Balille ja päätettiin aika spontaanisti suunnata kohti pohjoista. Tarkoituksena oli käydä aling-aling vesiputouksella ja yöpyä yksi yö Lovinassa. Pohjoiseen ajaessa pitää ylittää vuoret, mikä olikin aikamoinen kokemus. Matkaan kului n. 4 tuntia, sillä vuorille päästäessämme alkoi satamaan kaatamalla ja näkyvyys oli täysi nolla. Emme olleet varautuneet tähän ja lähdimme matkaan vai pienissä vaatteissa. Vuorilla oli myöskin erilainen ilmasto kuin muualla balilla ja ensimmäistä kertaa täällä, oltiin aivan jäässä! Pysähdyttiin ostamaan sadeviitat ja laittamaan lisää vaatteita päälle. Odoteltiin, että sade loppuisi mutta loppua ei vaan näkynyt joten matkaa oli pakko jatkaa....Vuorten toiselle puolelle päästäessä sade kuitenkin lakkasi ja aurinkokin pilkotti jostain välistä. Vuorilta näkymät olivat upeat!

Suuntasimme Aling-alingille ja oppaat veivät meidät kahdelle eri vesiputoukselle. Ei kuitenkaan päästy liukumaan vesiputousta pitkin/uimaan putoukseen, sillä se oli rankkasateen jäljiltä liian voimakas. Tämä oli suuri pettymys, onneksi saatiin rahat kuitenkin takaisin.

Putousten jälkeen tarkoitus oli lähteä Lovinaan, ja ei kauaa kestänyt ennen kuin oltiin eksyksissä. Ystävällinen mies kuitenkin huomasi meidät kartta kädessä ja käski seuraamaan häntä Lovinaan. Hänellä oli hotelli ihan Lovinan rannassa ja meidän tuuriksemme hotelli oli täydellinen ja hintakaan ei ollut paha! Voin lämpimästi suositella kyseistä hotellia kaikille Lovinaan reissaaville. Gede's homestay oli hotellin nimi ja hintaa yhdelle yölle tuli 350,000 rupiaa, sisältäen aamupalan.

Hotellille näkyi upea auringonlasku ja käytiin iltauinnilla juuri auringonlaskun aikaan. Meri oli ihan tyyni ja vesi oli paljon lämpimämäpää kuin etelässä. Paikalliset pojat soittivat kitaraa rannalla ja tunnelma oli kyllä kohdillaan. Otettiin vielä hieronnat rannalla, joka kruunasi päivän :)

Seuraavana aamuna hengailtiin hetki rannalla, syötiin aamupalaa ja suunnattiin takaisin etelään. Aikaa ei hirveästi jäänyt kiertelemiseen, sillä isot pool partyt odottivat Seminyakissa! Pysähdyttiin parille järvelle ottamaan kuvia. Järvellä menikin tovi, sillä se oli täynä indonesialaisia turisteja, ja joka ikinen halusi kanssamme kuvaan....

Reissu oli lyhyt ja olisimme mielellämme jääneet pidemmäksikin ajaksi. Seuraavalla kerralla menemme omilla mopoilla, koko päivä kyydissä istuminen oli jokseenkin rankkaa kropalle!:D


















- Nora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti