lauantai 15. marraskuuta 2014

Surffitouhuja

Hello!  Pikaisia kuulumisia täältä Balilta. Elikkä mun perhe tuli maanantaina kyläilemään, tarkoituksena viettää Balilla reilu viikko. Suunnittelin vähän ohjelmaa tulevalle viikolle ja mikä muukaan olisi paras tapa aloittaa loma kuin surffaus. Mentiin Seminyak beachille, tuttuun vakkaripaikkaan, josta isä ja sisko ottivat opettajat muutamaksi tunniksi, 250,000 rupiaa per nenä tuli hinnaksi. Itse tyydyin pelkkään lautaan ja hyvä niin, sillä surffaus sujuikin odottamattoman hyvin!

Jonain päivinä surffaus tuntuu lähes mahdottomalta, eikä laudan päälle tunnu pääsevän millään. Aalloilla, lasku- ja nousuvedellä sekä virtauksilla on paljon tekemistä sen kanssa miten surffaus sujuu... Laudan on myöskin tärkeää olla oikean mallinen ja pituinen. Itse olen kokeillut erilaisia lautoja ihan vain kokeilumielessä, ja voin sanoa, että ero on ollut todella suuri! Nyt kuitenkin tuntuu, että olen löytänyt omani, joka menee vaihtoon vasta kun taidot ovat kehittyneet. Itse sanoisin kuitenkin, että suurin vaikutus oppimiseen on omalla asenteella. Surffaus tuntuu aluksi hyvin raskaalta ja  heti kun hommat ei onnistu tekisi mieli luovuttaa. Itse olen kuitenkin huomannut, että positiivisella mielellä ja periksiantamattomuudella tulee tulosta.

Surffitunnin ajoitus osui nappiin, sillä aallot olivat melkeinpä täydelliset aloittelijoille, ja virtaukset olivat lähes olemattomat. Isä ja sisko pääsivätkin aika hyvin laudan päälle ja loppupäivästä he eivät enää tarvinneet opettajaa vaan saivat aaltoja kiinni ilmankin!

Surffatessa on tärkeää muistaa käyttää suuria suojakertoimia, sillä vedessä monta tuntia kahlailemalla saattaa polttaa itsensä pahasti ja huomaamatta. Balilla myydään suojakerroin satasta, jos ei isompaakin, mikä on ihan hyvä vaihtoehto ottaa käyttöön varsinkin jos ei pohjarusketusta pahemmin ole. Itse ajattelin, etten enää pala surffatessa, sillä iho on sen verran tottunut jo aurinkoon, enkä pahemmin levitellyt aurinkorasvaa. Neljän tunnin surffauksen jälkeen se kuitenkin kostautui ja nyt saa kärvistellä selkä punasena.

Myöskin paita on hyvä olla päällä surffatessa, sekä uv säteilyn vuoksi, että ihon hankaantumisen vuoksi. Laudasta saa helposti kipeät hiertymät vatsaan, jos vatsaa ei ole suojattu millään, Jatkuva laudalle nousu ja hankaus saa ihon pahasti ärsyyntymään.

Voin kertoa, että surffaus käy myöskin kunnon reenistä! Monen tunnin surffaus ottaa voimille ja lihakset saa kyllä helposti kipeäksi.









-Nora

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti