maanantai 29. syyskuuta 2014

Monday

Tänään on maanantai eli kouluviikon ensimmäinen päivä. Eilen alkava viikko ahdisti, mutta nyt jo päivän oltua melkein pulkassa alkaa elämä voittaa. Täällä sitä välillä unohtaa, että siellä koulussakin pitäisi käydä ja hieman jopa opiskellakkin. Neljän päivän lomailun jälkeen on aina vaikea palata arkeen. Onneksi koulua ei kauheasti ole ja jotkut kurssit ovat oikeasti ihan mielenkiintoisia. Esimerkiksi indoneasian kieli (bahasa indonesia) on osoittautunut hyödylliseksi opiksi. Kielen helppouden takia oman edistyksen huomaa ja jo kaksi tuntia opetusta viikossa tuottaa tulosta. Opiskelemme myös mm. international businesta, South-East Asian economya, global marketingia ja historya. Jotkut kurssit sekä opettajat ovat hieman mielenkiintoisempia kuin toiset ja osaan edes paikalleraahautumiseen saa todella hakea motivaatiota.



Eli tänään meillä oli Noran kanssa helppo päivä, vaan kaksi tuntia indonesian kieltä. Koulu alkoi 10:30 ja päättyi 12:10. Heräämme yleensä noin tuntia aikasemmin, syödään aamupala ja hieman laittaudutaan ja sitten about puoli tuntia aikasemmin lähdetään skodujen kanssa kohti koulua. Koulussa vaatetus on hieman erilainen, ja siellä pitääkin olla hartiat ja polvet peitettynä. Usein meillä on repussa vaihtovaatteet mukana jos ollaan koulusta menossa suoraan rannalle tai muualle, sillä kouluvaatteissa on tuskaisen kuuma olla! Koulupäivän jälkeen käytiin syömässä koulun ruokalassa, jonka jälkeen tultiin viettämään viimeistä päivää meijän nykyiselle villalle. Netti toimi hyvin, joten lähinnä fiilisteltiin sitä kuuntelemalla musiikkia ja selailemalla netissä. Netin toimivuus ei ole mikään itsestäänselvyys nimittäin ollut täällä ja välillä aina meinaa hermot mennä. Illemmalla lähdettiin tyttöjen kanssa läheiselle salille, missä ollaan nyt muutamia kertoja käyty. Salin nimi on Jimbaran Club, ja siellä on kuntosalin lisäksi uima-allas, ravintola, muutama urheilukauppa ja spa. Tänään otettiin perussalin lisäksi uinti ja oli aika ihanaa pulahtaa veteen salitreenin jälkeen. Ollaan tyttöjen kanssa naureskeltu tätä meininkiä täällä kuntosaleilla kun vieressä päätä lyhyempi indomies saattaa tehdä haukkareita samoilla painoilla meijän kanssa. Kerrankin on salilla vahva olo,  hahah :D Salin ja uinnin jälkeen jäätiin vielä syömään samaan paikkaan, jonka jälkeen tultiin kotiin. Nyt katson varmaan muutaman jakson Breaking Badia jonka jälkeen nukkumaan..huomenna muutto uuteen kotiin Seminyakiin, sitä odotellessa! xx Anna





2 kommenttia:

  1. Moikka! Hei osaatko sanoa paljon Balilla menee suunnilleen päivässä rahaa jos käy kaks kertaa ulkona syömässä ja illalla ottaa muutamat jossain. Aamupalat saa hotellilta :) eli riittäskö about 45€ pv?

    VastaaPoista
  2. Moikka :) Kerralla syöminen maksaa (katukojuissa) noin 20 ooo IDR eli 1,30€. Tietty jos haluaa jossain "kunnon ravintoloissa" syödä niin hinnat saattaa olla loppusummaltaan jotain 60 000-100 000 IDR eli 4-7€. Eli halvalla pääsee jos vaan etsii oikeat paikat. Drinksut onkin sit useimmissa paikoissa vähän kalliimpia kun ruoka. Yleensä kalja/drinkki maksaa halvimmillaan ton 25 000 ja kalliimmissa paikoissa 50 000- 60 000. 45€ riittää varmasti per päivä täällä!

    VastaaPoista