perjantai 19. syyskuuta 2014

Reissu Ubudiin

Tänään lähdimme kahdeksan hengen porukalla päiväksi Ubudiin, Balin sisämaahan. Vuokrasimme 12 hengen minibussin ja kuljettajan kymmeneksi tunniksi. Tämä maksoi yhteensä 500 000 IDR eli 35€ ja per pää ei matkalle hirveästi jäänyt hintaa. Lähdimme matkaan noin yhdeksältä aamulla, kun kuljettajamme saapui taas balilaiseen tyyliin tunnin myöhässä sovitusta ajasta. Ajoreissu Jimbaranista Ubudiin kesti noin kaksi tuntia suuntaan.

Ensin suuntasimme Monkey Forestiin, jossa näimme monenlaista apinaa. Sieltä sai ostaa apinoille banaaneja ja omat pähkinät ja muut piti ottaa laukuista pois. Apinat olivat vapaana, mutta jättivät ihmiset hyvin rauhaan, jos nämä olivat ilman ruokaa. Kaverin vesipullon yksi apina kuitenkin kävi varastamassa.

Apinapuiston jälkeen suuntasimme Tegenungan vesiputoukselle. Kävelimme jyrkät rappuset alas, ja tuli taas kunnon porrastreeni tehtyä samalla. Vesiputous oli noin 15m pitkä, eli ei mikään aivan valtava. Vesiputouksessa ei myöskään ollut kirkasta vettä, vaan oli se todella likaista ja koko putous haisi pahalle. Emme siis välttämättä suosittele vierailua kyseiselle putoukselle, vaan Balin pohjoisosassa löytyy hienompiakin vaihtoehtoja. Tämän jälkeen menimme syömään keskelle riisipeltoa paikalliseen raflaan. Oli outoa syödä täydessä hiljaisuudessa luonnon keskellä, kun olemme täällä Nusa Duassa/Jimbaranissa tottuneet ainaiseen meteliin ja hälyyn.

Putouksen ja syömisen jälkeen mentiin katsomaan paikallisia riisipeltoja. Ubudissa muuten vilahti monta kertaa ”Eat, pray, love”-leffasta tuttuja maisemia jos joku on kyseisen leffan nähnyt Riisipellot ovat täällä Balilla valtavia ja ihanan vehreitä. Kello alkoi olla niin paljon, että suuntasimme takaisin Jimbariin kaupan kautta.




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti